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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Roraima.
Data corrente:  16/10/2012
Data da última atualização:  13/03/2023
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  MATTHIENSEN, A.
Afiliação:  ALEXANDRE MATTHIENSEN, CPAF-RR.
Título:  Uso do Coeficiente Alfa de Cronbach em Avaliações por Questionários.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Boa Vista, RR: Embrapa Roraima, 2010.
Páginas:  30 p.
Série:  (Embrapa Roraima. Documentos, 48).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Avaliação de qualidade.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/68073/1/DOC-48-2011-ID-112.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Roraima (CPAF-RR)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-RR13562 - 1UMTFL - PPS2011.150S2011.150
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  15/02/2008
Data da última atualização:  05/08/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - A
Autoria:  RIBEIRO, M. L. L.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; OLIVEIRA, M. C. N. de; CAMPO, C. B. H.; NEPOMUCENO, A. L.; IDA, E. I.
Afiliação:  MARA LUCIA LUIZ RIBEIRO, UEL; JOSÉ MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; MERCEDES CONCÓRDIA CARRÃO-PANIZZI, CNPT; MARIA CRISTINA NEVES DE OLIVEIRA, CNPSO; CLARA BEATRIZ HOFFMANN-CAMPO, CNPSO; ALEXANDRE LIMA NEPOMUCENO, SRI; ELZA IOUKO IDA, UEL.
Título:  Isoflavone content and ß-glucosidase activity in soybean cultivars of different maturity groups.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Composition and Analysis, v. 20, n. 1, p.19-24, Feb. 2007.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Soy isoflavones are phenolic compounds comprised of aglucones, ß-glucosides and ß-glucosides conjugated with malonyl and acetyl groups. The ß-glucosidases are a heterogeneous group of enzymes which hydrolyse ß-glucosidic links of oligosaccharides and other glucosides conjugates releasing glucose. Thus the objective of this study was to determine the isoflavone forms content, ß-glucosidase activity and their correlation in 18 soybean cultivars of different maturity groups under the same cultivation conditions. The predominant isoflavone forms were malonyldaidzin and malonylgenistin in all cultivars, corresponding to 67.0%, while ß-glucoside and aglucone forms corresponded to 31.0% and 2.0%, respectively, of the total isoflavones; the acetylated form was not detected. This proportion among different forms was similar to all soybean cultivars studied. Regression analysis between number of days of maturity and all isoflavone forms were not significant. The relationship between maturity days and ß-glucosides and malonyl-glucosides showed no correlation. However, a correlation was observed between maturity days and aglucones (P<0.08). Regression analysis and correlation between ß-glucosidase activity and cultivars of different number of days of maturity were not significant, and ß-glucosidase activity did not correlate with isoflavone forms contents (P<0.05).
Palavras-Chave:  Isoflavonas.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO27870 - 1UPCAP - PP1132511325
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